Dumoulin baalt van ongelukkig voorseizoen: 'Het is gewoon kut'
i

Photo News

Dumoulin baalt van ongelukkig voorseizoen: 'Het is gewoon kut'

admin • 17:11, 10-03-2018 / Laatste Update: 19:54, 08-01-2024

Tom Dumoulin heeft tot nu toe een dramatisch voorseizoen. De Limburger hoopte de vorm te vinden voor de start van de Giro in mei, maar het jaar wordt nu vooral gekenmerkt door pech en valpartijen. In de Tirreno-Adriatico moest Dumoulin afstappen na een fikse valpartij. ''Ik baal nu gewoon. Het is gewoon kut,'' reageerde Dumoulin tegenover het AD.

Bij de valpartij liep Dumoulin meerdere schaafwonden en kneuzingen op. Vooral aan de linkerkant van zijn lichaam, nadat hij uitgleed over een nieuw stuk asfalt in de afdaling. Check hier de valpartij.

'Ik moet het accepteren'

''Ik ben bijzonder teleurgesteld dat ik na deze valpartij uit de koers heb moeten stappen. Ik moet het accepteren, gelukkig heb ik niets gebroken. Ik hoop dat ik na een paar dagen rust weer kan trainen en me kan gaan richten op mijn volgende doelen.''

Of één van die doelen Milaan - San Remo is, weet Dumoulin nog niet. ''Daar heb ik me nu nog geen moment mee bezig gehouden."

Slecht voorseizoen

''Het heeft dit jaar nog geen moment meegezeten", vertelt Dumoulin die in Abu Dhabi 2 pechdagen kende en ziek moest beginnen aan de Tirreno. ''Maar het is nu even niet anders."

Te veel pijn na val

De winnaar van de Giro van afgelopen jaar zegt wel wat last te hebben van zijn borst, maar hoopt dat het over een paar dagen beter is. ''Ik baal nu gewoon. Het is gewoon kut." Dumoulin probeerde nog wel even door te fietsen, maar zegt te veel pijn te hebben gehad.

Parijs - Nice

Ook in Parijs-Nice is de selectie van Sunweb al flink uitgedund. ''Ja, het is een lekker begin voor het team...", verzucht de gehavende Dumoulin. ''Michael Matthews heeft ook al een gebroken schouder. Het gaat fantastisch."