Dumoulin maakt uitzondering voor zijn lievelingswedstrijd
i

ANP/AFP

Dumoulin maakt uitzondering voor zijn lievelingswedstrijd

admin • 13:45, 14-04-2016 / Laatste Update: 05:21, 07-01-2024

In het jaar dat voor Tom Dumoulin helemaal in het teken staat van het goud op de Spelen in Rio had hij eraan gedacht om alle heuvelklassiekers over te slaan. Maar voor de Amstel Gold Race van zondag maakt hij een uitzondering. ,,Niet dat ik denk dat winst daar écht mogelijk is. Maar de Amstel, dat is m'n lievelingswedstrijd'', zegt de Limburger in uitgebreid interview met het AD.

De start is in zijn Maastricht. De mensen langs de kant spreken zijn taal. En als belofte stond hij er zelf ooit ook zijn wielerhelden van toen aan te moedigen. De Amstel Gold Race, Tom Dumoulin kan niet zonder.

Programma

De afgelopen winter sprak hij met de ploegleiding van Giant-Alpecin over de ideale weg naar het roze in de Giro d'Italia. Die liep via de Ronde van Oman, Parijs-Nice, Catalonië, een trainingsblok van drie weken en de Ronde van Romandië. ,,Toen was het nog een optie om helemaal geen klassieker te rijden, maar ik wilde per se in de Amstel starten,'' legt Dumoulin uit op het Herbert Hooverplein in Leuven, waar hij na drie trainingsweken zo toch ook maar de Brabantse Pijl meepakt. Toch maar even aftasten voor zondag.

Streep

Een streep zetten door de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik deed hij zonder te klagen. ,,Mooie koersen, hoor. Maar ik heb daar nooit goed gereden. Dan kan ik me beter focussen op Romandië.''