Dumoulin wordt er schijtziek van: poepincident is nog niet opgelost
i

ANP

Dumoulin wordt er schijtziek van: poepincident is nog niet opgelost

admin • 10:45, 01-12-2017 / Laatste Update: 12:38, 08-01-2024

Tom Dumoulin doet er alles aan om te achterhalen hoe dat 'poepincident' in de Giro van vorig jaar nou kon gebeuren. De winnaar van diezelfde ronde is momenteel bezig met een dieet om te kijken waar zijn lichaam heftig op reageert.

Wil je altijd op de hoogte blijven van alle sport? Download de app voor IOS of Android.

Erg succesvol zijn alle maatregelen helaas nog niet. ''Dat probleem is nog steeds niet opgelost'', vertelt Dumoulin in de uitzending van College Tour. Aangezien het nu een iets rustigere periode is in de wielerwereld, heeft de Limburger de tijd om zijn lichaam te onderzoeken. ''Ik ben onlangs twee dagen in het ziekenhuis in Enschede geweest voor allerlei onderzoeken. Nu volg ik een dieet waarbij we hopen te vinden of ik gevoelig ben voor bepaalde producten.''

Poepincident

Tijdens de 16e etappe van de Giro vorig jaar sprong Dumoulin wild van zijn fiets. Zo snel als hij kon trok hij zijn Roze Trui uit en deed zijn behoefte in de berm. Heel Nederland zag de roze droom in een klap kapot spatten. Maar de keiharde Dumoulin wist de schade te beperken en verzilverde het roze 5 dagen later in Milaan.