Etappewinst en leiderstrui voor Zwitserse tijdritmachine Küng in BinckBank Tour (video)

admin • 18:43, 14-08-2018 / Laatste Update: 17:53, 08-01-2024

Stefan Küng heeft de 2de etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De 24-jarige Zwitser van BMC was vele malen sneller dan de concurrentie op het redelijk korte parcours in het Noord-Limburgse Venray. Na een dikke 12 kilometer finishte hij in een tijd van 14 minuten en 11 seconden. Hij neemt ook de leiderstrui over van de Nederlander Fabio Jakobsen.

Europees kampioen Victor Campenaerts gaf 14 seconden toe op de streep en werd 2de. Sunweb-renner Søren Kragh Andersen werd 3de.

The final time of @stefankueng is quite impressive. He covered his 12.7 km TT with an average pace of 53.7 km/h. 🚴‍♂️💨#BinckBankTour

— BinckBank Tour (@BinckBankTour) August 14, 2018

Favorieten dicht bij elkaar

Toen Küng de tijd van Campenaerts verpulverde kwam het besef eigenlijk meteen binnen dat niemand nog sneller zou gaan. De beste Nederlander van de dag was Jos van Emden op een teleurstellende 14de plek. Dylan van Baarle, de Nederlands kampioen tijdrijden, kwam niet verder dan plek 17. De mannen die moeten gaan voor het eindklassement eindigden verrassend dicht bij elkaar. De meesten gaven allemaal dik een halve minuut prijs op Küng, maar ten opzichte van elkaar gaven ze weinig toe.