Fittie in team Katusha door 'egoïst' Kittel: 'Hij is alleen met zichzelf bezig'
i

AFP

Fittie in team Katusha door 'egoïst' Kittel: 'Hij is alleen met zichzelf bezig'

admin • 15:29, 14-07-2018 / Laatste Update: 08:14, 05-01-2024

In de Tour de France was de Duitse Marcel Kittel de afgelopen jaren een zekerheid voor een handvol overwinningen. De laatste 5 jaar was hij goed voor in totaal 14 etappezeges. Maar bij zijn nieuwe werkgever Katusha-Alpecin loopt het deze Tour voor geen meter. Zijn ploegleider Dmitri Konysjev is klaar met zijn topsprinter. "Hij wordt goed betaald, maar hij denkt alleen maar aan zichzelf."

In de Franse krant L'Equipe maakt ploegleider Konysjev zijn kopman met de grond gelijk. Volgens hem maakt Kittel een ongeïnteresseerde indruk. "Ik heb niet gekozen om hem mee te nemen naar de Tour. Hij wordt goed betaald, maar hij interesseert zich alleen maar in zichzelf. Voor de ploegentijdrit in Cholet zat hij tijdens de briefing met zijn telefoon te spelen, om me duidelijk te maken dat ik hem niet interesseerde." Dat is duidelijke taal.

De beste prestatie tot nu toe van de Duitser in deze Tour is een derde plaats.

Overstap

Kittel (30) vertrok in de winter van 2018 van Quick-Step naar Katusha-Alpecin, maar kon alleen nog in de Tirreno-Adriatio imponeren waar hij 2 etappes won. In Frankrijk loopt het voor geen meter en moet eerste goed rijdende sprinttreintje van Katusha nog ontdekt worden.