Alle gegevens te volgen tijdens Tirreno: van snelheid tot trapfrequentie
i

Pro Shots

Alle gegevens te volgen tijdens Tirreno: van snelheid tot trapfrequentie

admin • 15:58, 08-03-2017 / Laatste Update: 17:09, 08-01-2024

Snelheid, vermogen, hartslag, trapfrequentie, positie op de fiets en acceleratie van de renners in het peloton, je kunt het vanaf vandaag allemaal op de voet volgen in de Tirreno-Adriatico.

Met dank aan RCS Sport, organisator van de rittenwedstrijd en tevens van de Giro, het samenwerkingsverband van 10 teams uit de WorldTour. Beide partijen sloten een akkoord om de wielerfans de komende 2 jaar live van al die data te voorzien tijdens de Italiaanse wedstrijden.

Primeur

De Tirreno krijgt dus de primeur want is vanaf vandaag de 1e wedstrijd die uitpakt met de totaalervaring die ervoor moet zorgen dat de wielerfans en volgers tot in de details het gebeuren op de fiets kunnen (mee)beleven. Ook in Milaan-Sanremo, Milaan-Turijn, de Giro en de Ronde van Lombardije kan je genieten van die schat aan informatie over de renners. Je hoeft dus niet langer alleen af te gaan op de al dan niet pokergezichten van de protagonisten op de fiets.

Opvallend is alvast dat het in de komende Ronde van Italië (5-28 mei), meteen ook de 100e editie trouwens, niet enkel bij de 10 Velonteams zou blijven. Het volledige peloton zou meestappen in het verhaal van de zogenaamde live data.

En volgend jaar zullen al die leuke details dus ook te zien zijn in de Strade Bianche, de recente klassieker over de onverharde stroken die afgelopen weekend werd verreden.