De Gendt heeft goede benen en baalt dat hij geen Giro rijdt
i

AFP

De Gendt heeft goede benen en baalt dat hij geen Giro rijdt

admin • 23:04, 26-04-2018 / Laatste Update: 01:40, 08-01-2024

Thomas de Gendt zat vandaag weer eens mee in de ontsnapping in de Ronde van Romandië en won de etappe. Het was een van de weinige overwinningen die hij nog niet op zijn erelijst had staan. 

Om weg te blijven van de achtervolgers heeft De Gendt flink moeten werken: "Ik denk dat ik een gemiddeld wattage heb getrapt van 360 watt." Ter vergelijking: als je een uur lang ongeveer 200 watt kan trappen dan ben je al redelijk getraind. “Ik ben sterker geworden en kan ieder jaar nog een klein beetje verbeteren. Iedere keer als ik een aanval doe als deze, heb ik iets meer ervaring en iets meer kracht in de benen. Mijn trainer Paul Van Den Bosch, met wie ik al vier jaar werk, slaagt erin me het goede vertrouwen te geven. Als ik hem vraag om mijn conditie naar een top te krijgen, slaagt hij daar altijd in",  zegt hij tegenover Het Nieuwsblad.

Zelf met goede vorm geen Giro

Maar ondanks zijn topvorm en overwinning van vandaag, gaat De Gendt niet naar Israël om aan de Ronde van Italië deel te nemen. "De vorm is echt goed, ik vind het zelfs wat spijtig dat ik niet naar de Giro ga. Met deze benen kan ik daar iets gaan doen”, vertelt de Belg die niet is opgenomen in de selectie voor de Giro van zijn ploeg Lotto-Soudal.