Gevallen Cavendish uit Tirreno gezet nadat hij te laat over finish kwam
i

EPA

Gevallen Cavendish uit Tirreno gezet nadat hij te laat over finish kwam

admin • 08:34, 08-03-2018 / Laatste Update: 12:06, 08-01-2024

De Tirreno-Adriatico is voor Dimension Data-renner Mark Cavendish uitgelopen op een fiasco. De sprinter kwam woensdag bij de ploegentijdrit zwaar ten val en kwam bebloed over de finish. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam hij zo 'laat' over de finish dat de organisatie hem uit de wedstrijd heeft gezet.

Wil jij het belangrijkste WIELRENNEN-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met WIELRENNEN AAN naar 06 135 591 70!

De Brit was uiteindelijk 7 minuten en 18 seconden langzamer dan winnaar BMC en dat was volgens de berekeningen veel te veel. De organisatie is bikkelhard en laat de sprinter donderdag niet van start gaan.

Na de finish van de ploegentijdrit werd Cavendish meteen naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Daar bleek dat hij donderdag prima van start had kunnen gaan, ware het niet dat de organisatie dat dus niet toestaat, meldt NU.nl.

Putdeksel

De oorzaak van de valpartij wordt bij Team Dimension Data gezocht bij een losliggende putdeksel. "Het is wellicht een put in het wegdek die ervoor gezorgd heeft dat zijn achterwiel begon te slingeren. Zo lagen er tientallen op die lange rechte weg", zegt ploegleider Rolf Aldag van Dimension Data. "Hij is daar met 60 kilometer ingereden."