Zo nemen renners afscheid van 'held van beroep' Maarten Tjallingii

PHOTO_NEWS

admin • 16:08, 20-06-2016 / Laatste Update: 04:16, 08-01-2024

Sporters komen, sporters gaan. En dan is afscheid nemen nooit leuk. Maarten Tjallingii weet nu hoe het voelt. Hij is met z'n 38 jaar oud nog steeds een van de beste Nederlandse wielrenners, maar heeft zondag de fiets aan de wilgen gehangen. Zijn collega's nemen met grote woorden afscheid.

De coureur van LottoNL-Jumbo sloot zijn lange profloopbaan af en kwam wandelend over de finish van zijn laatste wedstrijd. Op het podium van de ZLM-toer werd hij uitgebreid gehuldigd. Tjallingii won in 2006 de Ronde van België en in 2011 wist hij de derde plaats te halen in Parijs-Roubaix.

Zelf zei hij na afloop van z'n laatste meters: ,,Ik weet dat ik een heel mooi deel uit mijn leven nu heb afgesloten. Ik weet nog niet hoe ik dit moet gaan verwerken. Ik zal het in de komende uren en dagen echt gaan beseffen, denk ik.''

Dit zeiden zijn collega's op Twitter:

Waar rijdt @mtjallingii vandaag van weg? Z'n vrouw, het ontbijt of een peloton eenden bij het lokale meertje?

— Bart (@rodebart) 20 juni 2016

Bedankt @mtjallingii voor de mooie jaren samen in de ploeg! Genoten van zijn positiviteit en motivatie.

— Wilco Kelderman (@W1lcokelderman) 20 juni 2016

4. Maarten Tjallingii is geen wielrenner meer. Maar hij reed zo hard dat hij eigenlijk nog tot zijn 60e mee kan.

— Thijs Zonneveld (@thijszonneveld) 19 juni 2016

Van Gelders schaatskampioen tot drager van de bergtrui in de Giro. Mooie carrière, @mtjallingii! pic.twitter.com/5JPHJcsWuh

— Sven Kramer (@SvenKramer86) 19 juni 2016

— Maarten Tjallingii (@mtjallingii) 19 juni 2016

On the podium after his last race! @mtjallingii #maartenbedankt #thanksmaarten pic.twitter.com/qjTTcVJ7KR

— LottoNLJumbo Cycling (@LottoJumbo_road) 19 juni 2016

Vandaag zwaaide aanvaller, kasseienvreter en held van beroep @mtjallingii af bij de @SterZLMtoer @LottoJumbo_road pic.twitter.com/68SO1ZKIk4

— Rard van Kollenburg (@gcwvk) 19 juni 2016

Blij dat ik nog 1,5 jaar van @mtjallingii zijn aanstekelijke enthousiasme en positivisme heb mogen genieten.. Wát een renner, thanks Tjallo!

— Mike Teunissen (@MikeTeunissen) 19 juni 2016

Tjallo ik ga je missen , eindeloze inzet en positivisme , veel geluk in je nieuwe carrière #thanksmaarten pic.twitter.com/SFrspauM1S

— maarten wynants (@wynants82) 19 juni 2016

Hey @mtjallingii it was a great honor to race your last race with you. Congratulations brother!

?: @markeverts pic.twitter.com/SdlJh0eZrL

— Taylor Phinney (@taylorphinney) 19 juni 2016

Wat'n beest @mtjallingii! Zelfs laatste koers, zich dubbel plooien, tot tegenstanders janken! Zoveel respect Tjallo! pic.twitter.com/1xkwnNmmAg

— Sep Vanmarcke (@sepvanmarcke) 19 juni 2016

Congratulations on a great career @mtjallingii. Glad to have been part of the peloton with you for many years, enjoy retirement!

— Koen de Kort (@koendekort) 20 juni 2016

@mtjallingii nog één keer naar het podium ! @LottoJumbo_road pic.twitter.com/vhT0m1TdTw