Wild wint door een foutje geen brons maar ZILVER!
i

AFP

Wild wint door een foutje geen brons maar ZILVER!

admin • 19:10, 14-04-2017 / Laatste Update: 12:46, 05-01-2024

Kirsten Wild won vrijdag eigenlijk brons op het WK baanwielrennen in Hongkong. Ze deed dat op het omnium; een wedstrijd verdeeld over meerdere onderdelen. Eigenlijk werd ze dus derde, maar door een foutje pakte ze toch de zilveren plak!

Op het afsluitende onderdeel verbeterde de 34-jarige Wild haar 3de plek niet meer, maar ze won tóch zilver. Want wat blijkt nu: de Australische Amy Cure werd eigenlijk 2e achter winnares Katie Archibald, maar zij kreeg van de jury een straf waardoor ze van het podium kukelde en Wild dus toch een zilveren medaille won!

Net geen zilver

Het goud ging in Hong Kong dus naar de Britse Katie Archibald. Wild begon het afsluitende onderdeel als 3de. Ze kon in de puntenkoers de Australische Cury net niet bijhalen voor de 2de plek, maar zilver kreeg ze dus wel na het foutje. Eerder op de dag eindigde Wild al als 3de op de scratch en als 5de in de temporace. Op de afvalrace, het 3de onderdeel, werd ze 2de. Op de Spelen werd ze vorig jaar nog 6de op het omnium.

.@_katiearchibald takes 🥇in the Omnium! A very smart last race by Katie, well done! @amylcure takes 🥈and @kirsten_wild 🥉#TWC2017 pic.twitter.com/9m5Puo5l6L

— UCI Track Cycling (@UCI_Track) 14 april 2017

2de plak

Voor de Nederlandse ploeg is het de 2de medaille op het WK. Donderdag pakten de mannen al een zilveren plak op het onderdeel teamsprint.