Koning Wout maakt iedereen helemaal gek in LBL (video's)
i

Pro Shots

Koning Wout maakt iedereen helemaal gek in LBL (video's)

admin • 13:04, 25-04-2016 / Laatste Update: 14:40, 08-01-2024

Wout Poels had zondag zijn mooiste dag uit zijn wielerloopbaan. De Sky-renner uit Venray won Luik-Bastenaken-Luik onder superzware omstandigheden. In binnen- en buitenland wordt met warmte gereageerd op de prestatie van de sympathieke Nederlander.

Beste vriend

De beste vriend van Poels, Pieter van de Water, reageerde op deze manier toen Poels over de streep kwam in Ans (vlakbij Luik):

Mollema

Ronderenner Bauke Mollema, zelf 9e in 'Luik', kon niet mee met de allerbesten. “Ik ben blij voor hem”, zei hij na afloop tegen de NOS. “Het is lang geleden dat een Nederlander een koers als deze heeft gewonnen. Dit is ook goed voor het Nederlandse wielrennen. Het was een heroïsch dagje.”

Sky-baas Dave Brailsford zei zondag al dat Poels toch echt naar de Olympische Spelen moet met Nederland.

World Tour

Overigens racete Poels met zijn prachtige overwinning de top tien van de World Tour binnen, de ranglijst van wielrenners over het seizoen. Hij steeg van de 39e naar de 9e plaats met 147 punten. Bovenaan staat Peter Sagan, die dit weekend op een mountainbike zat. Nederland kwam door de punten van Poels ook in de top tien bij de landen: van plek 11 naar 9.

Twitter

Twitter ging los na de euforie bij Poels.

Holy sh*t! @WoutPoels!

— Tom Dumoulin (@tom_dumoulin) 24 april 2016

WoW Poels

— Michael Boogerd (@BoogerdLive) 24 april 2016

The moment we won a Monument!!!! ?????? #LBL #SuperPoels pic.twitter.com/HdIEb9HAMh

— Team Sky (@TeamSky) 24 april 2016

Get in!!!! Wouter Lambertus Martinus Henricus Poels ????@WoutPoels

— Geraint Thomas (@GeraintThomas86) 24 april 2016

De winnaar van LBL stuurt zelf naar huis! @WoutPoels #LiegeBastogneLiege "Vind het lekker om even alleen te zijn." pic.twitter.com/9AQpWN1dRH

— Han Kock (@NOShan70) 24 april 2016

Awesome. So happy for @WoutPoels to take Liege. Great race and well played. Also nice to see @WarrenBarguil very strong.

— Koen de Kort (@koendekort) 24 april 2016

'Hij doet het! Poelsieeee!' Herman van der Zandt en Danny Nelissen kunnen hun ogen niet geloven als Wout Poels wint. pic.twitter.com/7k4BAK1a3A

— NOS Sport (@NOSsport) 24 april 2016

Voor de liefhebber: de docmentaire die L1 over Poels maakte in 2013, een jaar na een zeer zware val in de Tour de France:

Poels had sinds vorig jaar al zijn igen liedje. Maar of hij daar zo blij mee was...