Kruijswijk gaat vol voor podiumplek: 'Maar het gaat een zware taak worden'
i

EPA

Kruijswijk gaat vol voor podiumplek: 'Maar het gaat een zware taak worden'

Bart van der Wijst • 15:26, 15-09-2018 / Laatste Update: 18:12, 08-01-2024

Steven Kruijswijk staat op een 3de plek in het algemeen klassement van de Ronde van Spanje. De renner van LottoNL-Jumbo weet echter dat het bijzonder moeilijk wordt om die positie te behouden. In de laatste bergetappe, een bizar zware trouwens, moet hij z'n podiumplek verdedigen.

"Ik zal slim moeten koersen en niet te gulzig zijn met mijn laatste krachten, want ik voel wel dat ik in de laatste week zit. Het podium zou wat zijn, maar het gaat een zware taak worden", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad (€).

Spektakel

Op de Coll de la Gallina gaat vandaag het verschil vallen. Een aanval zoals in de Tour de France hoeven we niet te verwachten van Kruijswijk. "Jongens die vroeg aanvallen, zullen zichzelf zeker tegen komen", weet de Nederlander.

"Maar het zal er niet makkelijker op worden als Movistar achterstaat. Ze zullen volle bak proberen aan te vallen. En als Quintana of Valverde van veraf aangaat, zijn die zeker een bedreiging voor mij. Ik zal goed op moeten letten en keuzes moeten maken wie wel en niet te volgen. Ik hoop dat ik weer zo ben als vandaag (gisteren, red.)."