Kwiatkowski pakt eindzege voor eigen publiek in Polen, ritzege Yates (video)

Trevor Wagener • 22:08, 10-08-2018 / Laatste Update: 18:24, 07-01-2024

Michal Kwiatkowski heeft de Ronde van Polen gewonnen! De 28-jarige wielrenner van Team Sky hield vrijdag voor eigen publiek stand in de lastige slotrit over 136 kilometer van Bukovina Resort naar Bukovina Tatrzanska.

De Brit Simon Yates was de beste in de 7e etappe. Hij sprong in de finale weg uit de voorste groep en reed solo naar de winst.

Tactiek

Kwiatkowski legde de basis voor zijn eindzege in eigen land in de 4e en 5e etappe. De Sky-renner won beide bergritten en bouwde daardoor een stevige voorsprong op in het klassement. De Pool moest in de slotrit, die in de regen werd afgewerkt, tal van aanvallen pareren.

Podium

Kwiatkowski hield gelukkig genoeg voorsprong over op Yates. De Brit schoof wel op naar plek 2 in het eindklassement. De Fransman Thibaut Pinot eindigde op de 3e plaats.