'Lucky Ligthart' haalt verhaal bij renner die gruwelijke crash veroorzaakte (video)

admin • 11:41, 01-06-2018 / Laatste Update: 22:36, 07-01-2024

De beelden zijn bijna te gruwelijk om te bekijken. Gelukkig weten we dat het goed gaat met Pim Ligthart na zijn crash donderdag in de ronde van Luxemburg. Zelfs zo goed dat hij vrijdagochtend via Twitter besloot verhaal te halen bij Andrea Pasqualon en een coureur uit Team Sport Vlaanderen - Baloise. 2 renners die volgens Ligthart verantwoordelijk waren voor de crash.

Mocht je de crash nog niet hebben gezien. Boven het artikel zie je nogmaals de beelden.

Ligthart liet donderdagochtend via Twitter weten vooral blij te zijn dat hij langs de boom vloog, in plaats van tegen de boom aan. Daarnaast wilde de 29-jarige renner van Roompot even een verzoek indienen bij de renner die vlak voor de crash zijn stuur losliet en daarmee de crash veroorzaakte.

Tweet 1/2: Allereerst ben ik blij dat de schade gelukkig meevalt. Ben ook blij dat ik langs de boom ben gevlogen.... Daarnaast wil ik de renner van @TeamSVB vriendelijk verzoeken voortaan zijn hand aan zijn stuur te houden. (⬇️) pic.twitter.com/IzDMnfte5M

— Pim Ligthart (@pimligthart) 1 juni 2018

Pasqualon

Volgens Ligthart was er nog een schuldige aan te wijzen. Namelijk renner Andrea Pasqualon van team Wanty. Volgens de Nederlander had de Italiaan genoeg ruimte links van zich om de val te voorkomen.

2/2: @AndreaPasqualon didn’t you have space on your left?? https://t.co/XjIXNJBzOX #couldhavebeenworse #gonnabeoke

— Pim Ligthart (@pimligthart) 1 juni 2018