McCarthy pakt voor eigen publiek de Great Ocean Road Race
i

photo: Cor Vos

McCarthy pakt voor eigen publiek de Great Ocean Road Race

admin • 10:05, 28-01-2018 / Laatste Update: 14:23, 12-12-2023

Jay McCarthy pakte voor eigen publiek de 4e editie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race in het Australische Geelong. De Australische coureur van Bora-Hansgrohe was de sprinters Elia Viviani en Daryl Impey na 164 kilometer koersen knap de baas.

Hiermee schrijf hij de 2e wedstrijd uit de UCI WorldTour op zijn naam. Beste Nederlander was Maurits Lammertink van Katoesja, die moest genoegen nemen met een 8e plaats. McCarthy volgt met deze overwinning de Duitse sprinter Nikias Arndt op, die dit keer 6e werd. Hij is de eerste Australiër die de Cadel Evans Great Ocean Road Race - de eerste van 16 eendagskoersen in de WorldTour van 2018, wint.

Challambra-klim

Vlak voor de lastige Challambra-klim kwam het peloton weer bij elkaar en de winnaar van 2016 - de Brit Peter Kennaugh - probeerde net als 2 jaar geleden iedereen op de klim af te schudden. In totaal scheidden 9 renners zich af, onder wie Robert Gesink en McCarthy. De Nederlander probeerde meerdere keren los te komen, maar zag dat Esteban Chaves de beste (lange) aanval had.

Onverwacht

De Colombiaan hield het vol tot ongeveer 500 meter van de streep. Impey, zijn teamgenoot bij Mitchelton-Scott, moest het klusje klaren maar die had even niet op McCarthy gerekend. De Zuid-Afrikaan, die de Tour Down Under op z'n naam schreef, moest Viviani ook nog voor laten gaan voor de streep. De Italiaan van Quick-Step kwam vanuit het peloton nog gauw voorbij geraasd.