Oomen niets wijzer na 8ste Giro-etappe: 'We zaten er goed bij met Dumoulin' (video)
i

ANP

Oomen niets wijzer na 8ste Giro-etappe: 'We zaten er goed bij met Dumoulin' (video)

Trevor Wagener • 21:09, 12-05-2018 / Laatste Update: 17:33, 12-12-2023

Tom Dumoulin en Sam Oomen van Team Sunweb kwamen beiden in de groep met favorieten over de finish in de 8ste etappe van de Ronde van Italië. Dumoulin werd 11e, Oomen ging als 19e over de meet.

"We zaten er goed bij met Tom", zei Oomen na afloop tegen de Nederlandse pers. Wel hield hij zich ingetogen: "Het was een degelijke dag." Veel wijzer heeft de lange slotklim naar Montevergine de renners van Sunweb echter niet gemaakt, vond de meesterknecht van Dumoulin.

"Deze slotklim was niet zo selectief, waardoor de groep nog redelijk groot was", zei hij. "Ik denk dat er zondag wel meer duidelijk wordt." De 9e etappe van de Giro heeft een finale bergop naar een hoogte van 2135 meter.

Val Froome

Oomen zag tijdens de beklimming Chris Froome nog ten val komen. "Ik zat achter Froome die weggleed in een bocht. Het was superglad omdat het net had geregend. Ik denk dat hij te snel weer aanzette en toen gleed hij onderuit." De Britse kopman van Team Sky kon met hulp van zijn ploeggenoten echter weer snel aansluiten en finishte als 22e in dezelfde tijd als Oomen en Dumoulin. Die laatste had ook nog zijn zegje te doen over de in Afrika geboren Brit: