Oomen ziet overal om zich heen talenten: 'Vrees dat ik te maken heb met sterke lichting'
i

Sirotti/BSR Agency

Oomen ziet overal om zich heen talenten: 'Vrees dat ik te maken heb met sterke lichting'

Bart van der Wijst • 09:15, 19-03-2019 / Laatste Update: 20:29, 12-12-2023

Sam Oomen is de leider in het jongerenklassement van de Tirreno-Adriatico. De renner van Team Sunweb verdedigt dinsdag tijdens de afsluitende tijdrit een voorsprong van 37 seconden op Tiesj Benoot. Oomen merkt dat de concurrentie in zijn leeftijdsklasse moordend is.

"Ik vrees dat ik te maken hebben met een sterke lichting", stelde Oomen tegenover de Telegraaf. "Een paar jongens van mijn leeftijd, vooral Colombianen, zijn gewoon momenteel net wat sterker. Dat is een feit. Ik moet me daar nu niet blind op staren, maar gewoon zelf aan mijn eigen toekomst werken."

In dienst van Dumoulin

Ook in de Tirreno fietst Oomen niet in dienst van zichzelf, maar in die van kopman Tom Dumoulin. "In de rondes waar Tom zich op richt vind ik het logisch dat hij de absolute nummer 1 is. In de zware ritten in het weekeinde heb ik me helemaal weggecijferd voor hem", aldus de meesterknecht.

"Dan verlies ik uiteindelijk kostbare tijd voor mijn eigen klassement. Daar heb ik echter geen enkel probleem mee. Ik geniet er ook van als ik nuttig werk voor hem kan verrichten."