Oudste wielerwedstrijd van het land wordt maandje verplaatst en is daarmee gered
i

photo: Cor Vos

Oudste wielerwedstrijd van het land wordt maandje verplaatst en is daarmee gered

admin • 12:46, 10-05-2019 / Laatste Update: 05:06, 08-01-2024

Fantastisch nieuws voor de liefhebbers van 's lands oudste wielrenwedstrijd: de Olympia's Tour is gered! De organisatie heeft besloten de 67ste editie van de etappekoers te verplaatsen van september naar oktober. Daardoor is politiebegeleiding tijdens de ritten gegarandeerd.

Het bleek in 1e instantie onmogelijk om tijdens de oorspronkelijke wedstrijddata, 17 t/m 22 september, politiebegeleiding te kunnen bieden. Daardoor wordt de koers nu verreden van 16 t/m 20 oktober. Op 4 dagen is er politie aanwezig, op de 5e dag wordt er een individuele tijdrit of omloop op een afgesloten parcours gefietst.

De directeur van Olympia's Tour, Thijs Rondhuis, is blij dat de wedstrijd door kan gaan. "Dankzij dit overleg, waarbij we gezamenlijk hebben gekeken naar de mogelijkheden, kunnen we de 67e editie van Olympia's Tour doorgang laten vinden. We zijn op dit moment druk in overleg met gemeenten die als etappeplaats zouden willen fungeren."

Beloftenkoers

De etappekoers verdween een paar jaar geleden al bijna van de kalender en was zelfs failliet verklaard, maar de Olympia's Tour kon alsnog een doorstart maken als beloftenkoers. Ook dit jaar rijden de beloften, renners onder 23 jaar, deze koers.