Roche vertrekt naar Team Sunweb als 'superknecht' voor Dumoulin
i

photo: Cor Vos

Roche vertrekt naar Team Sunweb als 'superknecht' voor Dumoulin

admin • 17:06, 03-09-2018 / Laatste Update: 03:56, 08-01-2024

Nicolas Roche rijdt komend seizoen voor Sunweb. De 34-jarige Ier heeft een akkoord bereikt met de ploeg van Iwan Spekenbrink. De zoon van Tourwinnaar Stephen Roche komt over van BMC, waarvoor hij deze weken actief is in de Vuelta a España.

Roche wordt gehaald om de klassementsrenners bij Sunweb, waaronder natuurlijk Tom Dumoulin, te helpen. Roche rijdt niet het beste seizoen uit zijn carrière, maar in voorgaande jaren liet hij zien dat hij bergop zijn mannetje staat. Zo werd hij 5e en 6ePu in het eindklassement van de Vuelta en eindigde hij 2 keer net buiten de top-10 in de Tour. Met zijn ervaring moet hij het vertrek van renners als Laurens ten Dam en Simon Geschke opvangen.

Sunweb voerde al enige tijd gesprekken met Roche en zijn manager. Zijn verleden werd kritisch bekeken (Roche reed onder meer voor het CSC van Bjarne Riis) en zijn vermogensgegevens werden geanalyseerd. Verder wordt er van hem verlangd dat hij zich committeert aan de strakke begeleiding bij Sunweb, iets wat zeker bij oudere renners soms op weerstand stuit.