Skinner kapt op 26-jarige leeftijd met baanrennen
i

BSR Agency

Skinner kapt op 26-jarige leeftijd met baanrennen

admin • 15:11, 07-03-2019 / Laatste Update: 07:23, 05-01-2024

De Britse baanwielrenner Callum Skinner heeft al op 26-jarige leeftijd besloten te stoppen. De Schot tobt al sinds vorig jaar met zijn gezondheid. "Door hulp te zoeken buiten het programma en met steun van mijn vrienden, familie en manager heb ik heel veel progressie geboekt, ik ben nu bijna volledig hersteld'', schrijft Skinner.

"Ik ga nu samen met de Britse wielerbond proberen het leven van een topsporter menselijker te maken, zonder daarbij de focus op prestaties te verliezen." De Schotse baanwielrenner pakte op de Olympische Spelen van Rio 2016 goud op de teamsprint met Jason Kenny en Philip Hindes. Skinner bereikte ook de individuele sprintfinale, maar in de strijd om de olympische titel moest hij het afleggen tegen Kenny.

Niet alleen een atleet 

"Ik besef dat 26 jaar misschien wat vroeg is om te stoppen, maar ik heb mezelf nooit alleen als een atleet gezien. Ik ben veel meer dan dat. Ik wil alle dingen die ik heb geleerd nu gebruiken om iets terug te geven aan de sport, zoals de hervorming van sportbesturen, lhbt-rechten en mensen aanmoedigen om de fiets te gebruiken.''