Slechts 10 Nederlanders in actie bij Waalse Pijl
i

ANP

Slechts 10 Nederlanders in actie bij Waalse Pijl

admin • 19:30, 18-04-2017 / Laatste Update: 12:22, 12-12-2023

Er doen woensdag maar 10 Nederlanders mee aan de Waalse Pijl. Eerder werd al duidelijk dat Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk de ronde skippen omdat ze zich voorbereiden op de Ronde van Italië. Wout Poels, vorig jaar 4e en beste Nederlander, heeft nu ook afgezegd vanwege een knieblessure.

Ook Sam Oomen is er niet bij. De Tilburger had zich veel voorgesteld van de koers met finish op de Muur van Hoei, maar door een val in de Amstel Gold Race doet ook de jonge Brabander van Team Sunweb niet mee. Oomen, die een beschadigde hand en een pijnlijke schouder overhield aan zijn val, zit nog wel in het team voor Luik-Bastenaken-Luik.

LottoNL-Jumbo hofleverancier 

LottoNL-Jumbo heeft 3 Nederlanders in de ploeg voor de Waalse Pijl: Robert Gesink, Koen Bouwman en Bert-Jan Lindeman. Bij Sunweb krijgt de Franse kopman Warren Barguil hulp van Wilco Kelderman en Lennard Hofstede.

Kelderman maakte in de Gold Race zijn rentree nadat hij in de Strade Bianche een vinger brak. Hij kwam zondag opnieuw ten val, maar zonder grote schade.

Slagter 

De andere Nederlanders in de Waalse Pijl zijn Floris Gerts (BMC), Maurits Lammertink (Katoesja), Tom-Jelte Slagter (Cannondale), Marco Minnaard (Wanty) en Michel Kreder (Aqua Blue Sport).