Sprintkanon Nizzolo blijft tot eind 2018 bij Trek-Segafredo
i

Pro Shots / Zuma Sports Wire

Sprintkanon Nizzolo blijft tot eind 2018 bij Trek-Segafredo

admin • 14:05, 24-06-2016 / Laatste Update: 21:50, 12-12-2023

Het Italiaanse sprintkanon Giacomo Nizzolo blijft tot eind 2018 in dienst van de wielerploeg Trek-Segafredo. De 27-jarige winnaar van het puntenklassement van zowel deze Giro als die van vorig jaar tekende dat contract vrijdagochtend.

Mocht Nizzolo dat nieuwe contract volledig uitdienen, heeft hij 7 jaar in dienst gereden van de zelfde ploeg. In 2011 sloot hij namelijk als nieuweling aan bij de ploeg Leopard-Trek, de voorloper van het huidige Trek-Segafredo. In die jaren is hij uitgegroeid tot rasechte sprinter. "Deze ploeg voelt als een familie voor me, dus het was geen moeilijke beslissing om bij te tekenen", zegt de Italiaan volgens Wielerflits. "Luca Guercilena is al jaren als een mentor voor me en ik kan me voor mijn ontwikkeling en progressie geen beter team voorstellen."

Nog geen etappe gewonnen

Nizzolo schreef dus al twee keer het puntenklassement van de Giro op zijn naam, maar wist opmerkelijk genoeg nog nooit een etappe te winnen. Wél kwam hij dit jaar als eerste over de finish, maar werd toen gediskwalificeerd en teruggezet in het dagklassement.