Team Ineos rijdt voorlopig niet na dood ploegleider Portal en coronavirus
i

REUTERS

Team Ineos rijdt voorlopig niet na dood ploegleider Portal en coronavirus

Martijn Baars • 00:57, 05-03-2020 / Laatste Update: 20:55, 04-01-2024

Team Ineos rijdt voorlopig geen wedstrijden na de dood van Nicolas Portal, 1 van de ploegleiders van de ploeg. Hij overleed onverwacht in zijn huis in Andorra op 40-jarige leeftijd, vermoedelijk aan hartfalen. Ook de uitbraak van het het coronavirus heeft bijgedragen aan de beslissing van de ploegleiding om niet te koersen.

Hierdoor mijdt Ineos alle koersen die tot en met 22 maart worden gehouden. In de Ronde van Catalonië, die een dag later begint, is de ploeg van plan weer in het peloton aan te sluiten.

'Tragisch nieuws'

'We hebben de UCI laten weten dat we in deze periode niet zullen meedoen aan wedstrijden. We hebben deze beslissing genomen gezien de unieke omstandigheden waarmee we te maken hebben na het tragische nieuws van woensdag. En we erkennen duidelijk dat er ook een zeer onzekere situatie is met het coronavirus’, zo laat de ploeg weten.

Begeleider van Froome, Thomas en Bernal

Portal was een bescheiden profrenner maar beleefde als ploegleider zijn grootste successen in de Ronde van Frankrijk. Hij begeleidde Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal bij hun Tourzeges.