Tegenvaller voor Dumoulin! Hij moet opgeven na valpartij in de Tirreno-Adriatico (video)

admin • 13:47, 10-03-2018 / Laatste Update: 12:07, 07-01-2024

Tom Dumoulin is uit de Tirreno-Adriatico. Hij raakte betrokken bij een valpartij en is daarop uit de koers gestapt. De winnaar van de Giro d'Italia stapte ongeveer 78 kilometer na de start in Foligno in de auto van de ploegleider.

Over de koersradio klonk kort daarvoor het bericht dat hij nog had geprobeerd terug te keren in het peloton. Aan de valpartij hield de Nederlander schaafwonden aan zijn hand, borst, been en arm over. Gelukkig is er niks gebroken en hoeft hij niet te worden geopereerd. De schade valt dus mee.

Niet fris

Dumoulin, die sinds de start van de Tirreno kampte met een verkoudheid, verloor een dag eerder al iets meer dan 15 seconden op de nieuwe klassementsleider Geraint Thomas en stond 9de op 33 seconden.

Wilco Kelderman finishte in die etappe wél met de favorieten en staat 6de op 19 seconden van Thomas. De bergrit van vandaag eindigt op ruim 1300 meter hoogte Sassonetto.

'Kelderman rijdt als een trein'

Na de finish in Trevi gaf Dumoulin aan dat hij nog niet hersteld was en ‘op 95 procent was’. Dumoulin zei dat de rollen binnen de ploeg voor de rest van de Tirreno om zouden draaien en Kelderman degene zou zijn die voor het klassement moest rijden. ,,Wilco is wel topfit en rijdt als een trein.’’

Nog 4 man in koers

In die derde etappe stapte Kragh Søren Andersen al af vanwege ziekte en kon Simon Geschke niet verder na een valpartij waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Na het uitvallen van Dumoulin rijdt de ploeg van Sunweb nog met 4 renners.

A crash forces @tom_dumoulin to abandon #TirrenoAdriatico. More info to follow. pic.twitter.com/HqCkrxdvSB

— Team Sunweb (@TeamSunweb) 10 maart 2018