Trainingsbeest Bernal maakt indruk met 'apocalyptische' training van 270 km
i

BSR Agency

Trainingsbeest Bernal maakt indruk met 'apocalyptische' training van 270 km

admin • 21:45, 16-01-2020 / Laatste Update: 21:00, 04-01-2024

De jaarwisseling is geweest dus komen de wielrenners weer langzaam maar zeker uit hun winterslaap. De klassiekermannen moeten al bijna in vorm zijn, maar de ronderenners hebben nog wel eventjes tot ze echt getest worden. Bernal schreef in 2019 op 22-jarige leeftijd de Tour de France op zijn naam. Dat trucje wil hij in 2020 herhalen, en aan zijn voorbereiding gaat het niet liggen.

De Colombiaanse klimgeit postte woensdag op Twitter even foto van zijn fietscomputer om even te laten zien wat hij die dag had gedaan. De groeibriljant van Ineos had die dag 270 kilometer gefietst! Met gemiddeld iets meer dan 38 km/uur was hij na een slordige 7 uur fietsen weer thuis.

Bernal was niet zo kinderachtig om een er een vlak ritje van te maken en dan stoer te doen met het aantal kilometers. In zijn trainingsrit zaten gewoon 2800 hoogtemeters. De Colombiaan moet ook wel fit zijn voor de Tour, hij krijgt concurrentie van zijn eigen ploegmaat Chris Froome!

Tekst loopt door onder de video.

Primer Apocalipsis ✅ pic.twitter.com/B7EkPKnOVf

— Egan Arley Bernal (@Eganbernal) January 15, 2020

Trainingskoning

Dat Bernal zo'n lange training afwerkt is geen toeval. Hij is de man met de meeste kilometers op de fiets sinds kerst, als we Strava mogen geloven. Van de renners die al hun trainingsrondjes netjes op Strava zetten, is Bernal de actiefste. Annemieke van Vleuten heeft een mooie 2de plek te pakken tussen alle mannen uit de WorldTour!

Here you go. 😮 https://t.co/G2sAd5n3Bf pic.twitter.com/L5Y8bbCVmM

— Velofacts (@velofacts) January 15, 2020