Trentin breekt rib tijdens trainen: 'Ik knalde tegen een stenen muur'
i

AFP

Trentin breekt rib tijdens trainen: 'Ik knalde tegen een stenen muur'

admin • 16:00, 09-01-2018 / Laatste Update: 13:38, 12-12-2023

Matteo Trentin is het nieuwe jaar niet bepaald lekker begonnen. De sprinter ging tijdens een trainingsritje in de buurt van Monaco op z'n plaat en brak daarbij een rib. Hij moet nu 10 dagen rust houden voordat hij weer mag gaan trainen.

,,Ik gleed uit tijdens de afdaling en knalde op een stenen muur", vertelde Trentin op de website van zijn ploeg Mitchelton-Scott. ,,Ik dacht eerst dat ik nog wel oké was, maar toen ik naar huis wilde fietsen had ik na 1 minuut al door dat er iets niet goed was. Ik had moeite met ademhalen en mijn vriendin kwam me ophalen en bracht me naar het ziekenhuis."

Succesvol

De 28-jarige Italiaan heeft een lekker seizoen achter de rug. Hij blonk niet alleen uit in de Vuelta, maar ook won hij in oktober voor de tweede keer Parijs-Tours. Hij rijdt vanaf dit jaar voor de Australische ploeg Mitchelton-Scott.

Debuut

Het is nog onduidelijk wanneer de geblesseerde Trentin zijn debuut gaat maken voor zijn nieuwe werkgever: ,,Ik kan niet veel doen op dit moment, maar ik heb niet veel pijn als ik rustig blijf."