Veelvraten Quick-Step willen ook de baas zijn in Ronde van Vlaanderen
i

Photo News

Veelvraten Quick-Step willen ook de baas zijn in Ronde van Vlaanderen

Trevor Wagener • 20:50, 30-03-2018 / Laatste Update: 14:59, 08-01-2024

Er staat dit wielerjaar geen maat op het Belgische Quick-Step. De winnaars van de Belgische wielerformatie zijn niet te stoppen en hebben nog voldoende honger naar meer succes.

Quick-Step staat zondag in Antwerpen aan de start van de Ronde van Vlaanderen met kanshebbers als Niki Terpstra en Philippe Gilbert, de winnaar van vorig jaar. De afvaardiging van de Belgische succesformatie in de beroemde voorjaarsklassieker bestaat verder uit de Belgen Iljo Keisse, Tim Declercq, Yves Lampaert, de Tsjech Zdenek Stybar en de Fransman Florian Sénéchal.

Winnen went nooit

Quick-Step wist in 2018 al 20 (!) overwinningen te boeken en won in het 'Vlaamse voorjaar' al 7 keer met 6 renners. "De teamgeest is heel goed", kijkt ploegleider Tom Steels logischerwijs vooruit. "We zijn er klaar voor om onze stempel te drukken op de sleutelmomenten van de koers."

Door de zegereeks draagt de ploeg de favorietenrol in Vlaanderen. Volgens Steels is het met slechts 7 renners lastig om de koers te controleren. "Minder teams zijn bereid de verantwoordelijkheid te nemen. Door de kleinere teams heb je minder renners om de kopmannen te beschermen."