Visma | Lease a Bike krijgt opsteker: klassiekerwinnaar keert terug voor Ronde van Vlaanderen
Dylan van Baarle tijdens de Terreno-Adriatico dit jaar © Getty Images

Visma | Lease a Bike krijgt opsteker: klassiekerwinnaar keert terug voor Ronde van Vlaanderen

17:27, 29-03-2024 / Laatste Update: 18:25, 29-03-2024

Team Visma | Lease a Bike kende een week met pieken en dalen. Matteo Jorgenson zette zijn goede vorm door en won Dwars door Vlaanderen. Toch ging het vooral om Wout van Aert, die tijdens die koers een flinke smak maakte en zijn voorjaar in rook zag opgaan. Net voor de Ronde van Vlaanderen heeft de geel-zwarte ploeg nu toch een opsteker te pakken.

Vrijdagmiddag maakte Vimsa | Lease a Bike hun ploeg bekend voor de Ronde van Vlaanderen aankomende zondag. Wat opvalt is dat Dylan van Baarle er weer bij is. De Nederlands kampioen viel tijdens de E3 Saxo Classic. Tijdens de Ronde kan hij weer starten.

Van Baarle

Van Baarle weet hoe het is om een klassieker op zijn naam te zetten. De renner won in 2022 Parijs-Roubaix. Vorig jaar was Van Baarle de eerste die over de finish kwam bij Omloop het Nieuwsblad.

Naast hem zullen ook Jorgenson en Tiesj Benoot aan de start staan. De Amerikaan won dit jaar verrassend Parijs-Nice door onder meer Remco Evenepoel en Primoz Roglic voor te blijven.

Afwezige Van Aert

Vooral het gemis van Van Aert bij Visma zal zich doen voelen. De Belg ging tijdens Dwars door Vlaanderen erg hard onderuit en zag zijn voorjaar in duigen vallen. De renner in het geel-zwart had dit jaar alles gezet op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Door zijn val is zijn voorjaar voorbij en zelfs de Giro d'Italia is een twijfelgeval.

Hiermee komt er een extra dimensie aan de vloek die Visma de laatste jaren heeft bij de wielermonumenten. Met Van Baarle en Jorgenson heeft Visma een goede ploeg staan, maar topfavoriet Van der Poel keek vooral naar eeuwige rivaal Van Aert om hem van de zege af te houden in Vlaanderen.

Visma | Lease a Bike hoopt zonder Wout van Aert 'monumentenvloek' te doorbreken in Ronde van Vlaanderen

31 maart 2024, 08:12

Visma | Lease a Bike is al jaren het toonaangevende team binnen de wielersport, maar in de monumenten wil het de laatste jaren maar niet lukken. De Ronde van Vlaanderen is zondag de volgende kans voor de ploeg om er één te winnen, maar de aanloop verloopt moeizaam. De valpartij van Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen was de volgende klap, maar toch hoopt de gele formatie de monumentenvloek te doorbreken.

Verder zullen Eduardo Affini, broers Mick en Tim van Dijke en Per Strand Hagenes starten voor Visma | Lease a Bike tijdens de Ronde van Vlaanderen. Ook Christophe Laporte is er nog niet bij.