Wereldkampioen Pedersen laat laatste etappe Parijs-Nice schieten
i

AFP

Wereldkampioen Pedersen laat laatste etappe Parijs-Nice schieten

admin • 10:59, 14-03-2020 / Laatste Update: 06:44, 05-01-2024

Wereldkampioen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) laat zaterdag de 7e en laatste etappe van Parijs-Nice schieten. De Deense wielrenner accepteert naar eigen zeggen 'het besluit van de Deense overheid', die vanwege het oprukkende coronavirus alle Denen heeft gevraagd om zo snel mogelijk terug te keren naar eigen land.

"De beslissing is genomen in overleg met het team", legde Pedersen uit. "Mijn land heeft gevraagd zo snel mogelijk terug te keren en ik respecteer dat besluit. Ik vind het jammer om mijn teamgenoten te moeten achterlaten, maar ik geloof dat we in deze situatie de overheden moeten respecteren. Ik hoop dat we de mensen door te koersen de afgelopen dagen nog een beetje verstrooiing hebben kunnen bieden."

Blijft niet veel over 

De 24-jarige Pedersen reed een anonieme Parijs-Nice en stond 76e in de tussenstand. Na de 6e etappe besloot Israel Start-Up Nation de 'Koers naar de Zon' voor gezien te houden. Eerder koos Bahrain-McLaren er al voor niet meer te starten in de 6e etappe. Jumbo-Visma, Astana, Mitchelton-Scott, Movistar, CCC, UAE Emirates en Team Ineos lieten vanwege het coronavirus de Franse rittenkoers helemaal aan zich voorbijgaan.

World Champion @Mads__Pedersen will not start the final stage of #ParisNice. Follow the thread for his statement: pic.twitter.com/bCtjAOzwFz

— Trek-Segafredo (@TrekSegafredo) 14 maart 2020