Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado ook beste in Vestingcross
i

BELGA

Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado ook beste in Vestingcross

Robert Hüsken • 20:21, 16-02-2020 / Laatste Update: 16:25, 05-01-2024

Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Vestingcross in Hulst gewonnen. De wereldkampioene van Alpecin-Fenix rekende af met dezelfde concurrentes waarmee ze zaterdag in de Noordzeecross in Middelkerke te maken had. Ditmaal werd Annemarie Worst 2de, voor Denise Betsema. Zaterdag was het precies andersom.

De wedstrijd moest iets later beginnen omdat de storm voor een omgewaaide boom op het parcours had gezorgd. Zoals zo vaak dit seizoen vochten Alvarado en Worst een scherp gevecht uit. Een foutje van Worst in de slotfase voorkwam een eindsprint zoals bij het WK. Alvarado kon al kort voor de finish de handen omhoog steken.

Superprestige

Met haar overwinning in Middelkerke verzekerde Alvarado zich ook van de eindoverwinning in de Superprestige. ,,Het was spannend vandaag, zeker omdat ik de overwinning in Middelkerke nog niet volledig verwerkt had. Maar ik wilde in eigen land toch wel weer schitteren”, vertelde Alvarado, die net als haar tegenstrevers behoorlijk wat last had gehad van de wind. ,,Op de schuine kant werd je soms omhoog geduwd door de wind. Op andere stroken stond je dan weer geparkeerd, omdat de wind fel op kop tekeer ging. Maar het was te doen.”

Mannen

Bij de mannen won Eli Iserbyt de laatste Ethias Cross-veldrit van het seizoen. Iserbyt was in Hulst veruit de beste in de 4de editie van de Vestingcross.