admin • 16:21, 05-06-2018 / Laatste Update: 04:28, 08-01-2024

Puck Moonen is bij veel sportliefhebbers natuurlijk bekend om haar uiterlijk, maar tegelijkertijd gaan haar prestaties op de fiets ook langzaam maar zeker vooruit. "Ik geloof dat ik de top kan halen", zegt ze zelf. En die eindeloze stroom opmerkingen over haar uiterlijk heeft ze slim omgezet in een verdienmodel op Instagram.

In de Ronde van Westerhoven zag Moonen eens een supporter met een zelfgemaakt stuk karton staan met haar naam er op. Ieder rondje dat het peloton langsreed, probeerde ze het bord een stukje verder te ontcijferen. Uiteindelijk bleek er 'Puck, mag ik je rondemister zijn?' op het bord te staan. Dat soort acties kan ze tegenwoordig wel waarderen. Hoewel dat aan het begin van haar carrière nog wel eens anders was. "Ik vond het niet altijd leuk dat ik werd beoordeeld op mijn looks. Dan kreeg ik ook weleens rotcommentaren. Maar nu weet ik dat vrouwelijke sporters altijd op hun uiterlijk worden beoordeeld."

Verdienen met Instagram

Dat er zoveel aandacht is voor haar uiterlijk was ze niet altijd blij mee, maar inmiddels weet ze er zelf voordeel uit te halen. Het is voor haar ook marketing geworden. Haar instagram-account heeft meer dan 300.000 volgers. En dat levert haar natuurlijk dikke sponsorcontracten op.

Sterker dan ooit

Ze is volgens FHM de mooiste sportvrouw van Nederland, maar fietst pas anderhalf jaar rond in het profpeloton. In die tijd is Moonen naar eigen zeggen een stuk sterker geworden. "Aan de lactaattesten te zien heb ik het afgelopen jaar zelfs beter gepresteerd dan verwacht." En als het aan haar ligt is haar plafond nog lang niet bereikt: "Ik geloof dat ik de top kan halen, helemaal als ik komend jaar dezelfde progressie laat zien", zegt ze tegenover De Stentor.

Foto's

Benieuwd naar dat account met al die honderduizenden volgers? Hier is vast een voorproefje.

🌺🌸🌿

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op

Sometimes you have to go back to basic to remind yourself why you started. Long and lonely hours on the bike through places like this were all I needed to fall in love with this sport all over again🤟🏼🚴🏽‍♀️❤️

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op

They see me rollin'🚘

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op