Wielrenner breekt kuitbeen door val bij dokterswagen: 'Ik ging alleen zalf voor een schaafwond halen'
Wielrenner Jose Manuel Diaz in actie voor Burgos in een andere koers. ©Getty Images

Wielrenner breekt kuitbeen door val bij dokterswagen: 'Ik ging alleen zalf voor een schaafwond halen'

13:30, 21-03-2024

De Ronde van Catalonië kwam voor de Spaanse renner José Manuel Diaz woensdag tot een bitter einde. Hij viel tijdens een bezoek aan de koersdokter. Bij die val brak hij zijn kuitbeen.

Op sociaal medium X doet Diaz zijn beklag. Hij ziet namelijk zijn voorseizoen in rook opgaan, door een val die hij 'compleet onnodig' noemt. 'Ik ging naar de dokterswagen om wat zalf voor een schaafwond te halen, toen de dokter mijn stuur greep om de zalf te smeren.' Binnen een seconde lag Diaz op de grond met een gebroken kuitbeen.

'Ver weg van mijn baby'

'Dit was totaal te vermijden', schrijft Diaz boos op zijn sociale medium-kanaal. 'Dan zie je hoe maanden van voorbereiding, hoogtestages ver van de familie en mijn baby, alle opofferingen en investeringen, in rook opgaan.'

Ook de ploegleider van Diaz bij Team Burgos is boos op de organisatie van de Ronde van Catalonië. 'Alle opofferingen die hij heeft gedaan om hier honderd procent fit te zijn, blijken nu voor niks te zijn geweest', schreef ook hij op X.

Etappe uit gereden

Diaz werd dinsdag tijdens de eerste bergrit in de ronde nog tiende. Na de val in de etappe van woensdag reed hij die etappe nog wel uit. Pas na de finish kwam zijn breuk aan het licht en zit de etappekoers in Spanje erop. Hoe lang hij niet voluit kan fietsen, is nog niet bekend.