Wielrenner Van Keirsbulck krijgt rijontzegging na veroorzaken ongeval
i

ANP

Wielrenner Van Keirsbulck krijgt rijontzegging na veroorzaken ongeval

admin • 15:00, 27-06-2016 / Laatste Update: 12:04, 12-12-2023

De 25-jarige Belgische wielrenner Guillaume van Keirsbulck is door de politierechtbank van Brugge veroordeeld tot het betalen van een boete van 1200 euro. Ook mag hij 30 dagen lang niet achter het stuur van een auto kruipen. Dat is het gevolg van een ongeluk dat hij in Knokke veroorzaakte, terwijl hij beschonken achter het stuur zat. Hij ramde enkele boompjes en een verkeerspaal. "Te wijten aan een plots onweer", pleitte zijn advocaat.

Het hele ongeluk gebeurde vorig jaar in augustus, rond de klok van 6 uur. Getuigen zagen hoe de renner van Etixx-QuikStep het casino in Knokke verliet en in zijn Audi RS6 avant, ter waarde van 110.000 euro, stapte. Meer dan twee schadevrijekilometers werden het vanaf dat moment niet. "Het was hard aan het onweren. Op het rondpunt trok ik op. Echt niet rap, maar door het water op de weg sloeg de auto weg. Ik probeerde mijn stuur nog tevergeefs over te halen. Ik ramde een verkeerspaal en twee boompjes", zei Van Keirsbulck destijds over het ongeval, meldt Het Laatste Nieuws.

Niet aanwezig

Van Keirsbulck had blijkbaar weinig zin in, negatieve, aandacht, want hij kwam niet opdagen toen hij zijn straf te horen zou krijgen. Zijn advocaat was er wel. "Mijn cliënt zat toen in moeilijke periode met verschillende operaties aan zijn maag en een hernia. In die tijd had zijn vriendin hun relatie ook stopgezet. Hij liet zich wat op sleeptouw nemen door enkele vrienden en liet zich wat gaan. Ik wil wel benadrukken dat hij zich niet dronken voelde en wel nog in staat was om te rijden. De intoxicatie wordt zeker niet betwist, maar de tekenen van dronkenschap waren zeer beperkt. Mijn cliënt kon nog op een rechte lijn lopen en de alcoholgeur was zeer beperkt. Het ongeval was niet te wijten aan alcohol, maar wel aan het plotse onweer".