YES! Annemiek van Vleuten soleert naar heerlijke zege in Luik-Bastenaken-Luik
i

Cor Vos

YES! Annemiek van Vleuten soleert naar heerlijke zege in Luik-Bastenaken-Luik

admin • 16:58, 28-04-2019 / Laatste Update: 08:25, 05-01-2024

Annemiek van Vleuten heeft het geflikt! De Nederlandse wielrenster fietste in de vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik solo naar een hele mooie zege. Van Vleuten reed maar liefst 30 kilometer in haar eentje richting de finish.

Met nog 30 kilometer te gaan, besloot Van Vleuten dat het wel mooi geweest was. Ze reed alleen weg op La Redoute en kwam een tijdje later als 1e over de streep in het centrum van Luik. Zo kon de renster van Mitchelton-Scott, net als in de Strade Bianche eerder dit jaar, haar handen de lucht in gooien.

Eindelijk gewonnen

De zege van Van Vleuten is de kroon op haar sterke seizoen. Hoewel ze vaak heel goed rijdt, ontbreekt het nog wel eens aan een zege. Zo moest ze in zowel de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race als de Waalse Pijl steeds genoegen nemen met een 2e plaats.

Nederlands podium

De andere Nederlanders in de race deden het oog aardig. Wat heet: het hele podium was Oranje-gekleed. Achter Van Vleuten werd Floortje Mackaij 2e, Demi Vollering eindigde als nummer 3. Lucinda Brand pakte de 4e plaats.