Ontbijtshake: Karavaan dendert door in Parijs-Nice en wat voetbalpotjes

6 maart 2017

ANP

Goedemorgen! Na het weekend is het toch altijd weer een beetje afkicken. De eerste dag na zo'n schitterend sportweekend is toch altijd weer het zwaarst. Maar gelukkig hoef je deze maandag niet stil te zitten. In Frankrijk wordt de 2e etappe in de voorjaarsklassieker Parijs-Nice gereden. Daarnaast is er ook voetbal uit binnen- en buitenland.


In Frankrijk trekt het karavaan weer verder. Nadat zondag de eerste etappe werd gewonnen door Arnaud Démare, staat vandaag de 195 kilometer lange rit van Rocheford-en-Yvelines naar Amilly op het programma. Het betreft een vlakke etappe met slechts een colletje van de 3e categorie. Daarnaast mogen de sprinters tussendoor 2 keer aanzetten.

Aanstaande kampioenen in actie
Hoewel Chelsea al nagenoeg zeker van de Engelse titel is, moet het die nog wel even veiligstellen. Op bezoek bij West Ham United zullen The Blues weer laten zien waarom zij de beste ploeg van Engeland zijn. Of gaan The Hammers stunten in de Londense stadsderby?

In de Jupiler League gaat VVV op bezoek bij Jong FC Utrecht. De Limburgers zijn hard op weg naar de Eredivisie. De Nederlandse voetbaldames komen op de Algarve Cup in actie tegen Zweden en hopen zich te revancheren van de afgang tegen Australië.

In het spoor blijven
Ook in Spanje wordt er gevoetbald. Sevilla moet om in het spoor van FC Barcelona en Real Madrid te blijven, winnen van Deportivo Alavés, dat in eigen huis moeilijk te kloppen is.

Check hieronder het volledige sportoverzicht:

Voetbal
Premier League
• 21.00 uur: West Ham United - Chelsea

La Liga
• 20.45 uur: Alavés - Sevilla

Jupiler League
• 20.00 uur: Jong FC Utrecht - VVV

Algarve Cup (vrouwen)
• 16.00 uur: Zweden - Nederland

Bobsleeën
• WK in Sotsji (Rus)

Honkbal
World Baseball Classic in Seoul (ZKo)
• 11.00 uur: Israël - Zuid-Korea

Wielrennen
• Parijs-Nice: Tweede etappe: Rochefort-en-Yvelines - Amilly (195 km)
reacties
ReageerReageer op dit bericht