Ook Roger de Vlaeminck opgenomen: ‘Nog zeker 48 uur op de IC blijven’

14 oktober 2019

ANP

Nadat maandagochtend bekend werd dat Eddy Merckx is het ziekenhuis was opgenomen, blijkt nu ook dat Roger de Vlaeminck in een ziekenhuisbed ligt. De Vlaamse wielerlegende uit de jaren '70 heeft ernstige koorts.


Hij reageert zelf op zijn opname. "Ik had vrijdagavond al koude rillingen gekregen", aldus De Vlaeminck tegenover Het Laatse Nieuws. "Zaterdagochtend voelde ik me nog steeds niet goed. Ik had 39 graden koorts en besloot naar het ziekenhuis te gaan. Daar moet ik nog zeker de komende 48 uur blijven voor uitgebreide onderzoeken van hart, longen, enzovoort. Ze willen me volledig doorlichten om de oorzaak van mijn ‘malaise’ te achterhalen."

Roger de Vlaeminck laat wel weten dat hij het op dit moment - naar omstandigheden - goed maakt. Waarschijnlijk zit er een virus in zijn bloed, maar dat moet nog worden onderzocht.

'Monsieur Parijs-Roubaix'
De Belgische de Vlaeminck maakte naam als wielrenner in de jaren '70 en kreeg de bijnaam 'Monsieur Parijs-Roubaix'. Hij won de voorjaarsklassieker 4 keer, maar daar houdt zijn erelijst bij lange na niet op. Zo won hij ook 4 keer Milaan-San Remo en 3 keer Gent-Wevelgem. Hij schreef daarnaast ook onder andere de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race op z'n naam.