Quintana en Valverde kopmannen voor Movistar bij Ronde van Spanje

EPA

Bart van der Wijst • 15:44, 20-08-2018 / Laatste Update: 19:08, 07-01-2024

Team Movistar begint zaterdag in Malaga aan de Vuelta met 2 kopmannen. De ploegleiding mikt met de Colombiaan Nairo Quintana en de Spanjaard Alejandro Valverde op een hoge positie in het algemeen klassement.

Voor de 38-jarige Valverde wordt het zijn 12de deelname aan de Ronde van Spanje. Hij won de Vuelta in 2009 en stond nog eens 5 keer op het podium. Hij schreef in totaal 9 etappes op zijn naam.

De 10 jaar jongere Quintana begint in Malaga aan zijn 5de Vuelta. De Colombiaan won de editie van 2016. Vorig jaar ontbrak hij in Spanje.

Móet beter dan de Tour

Beide kopmannen van Movistar willen iets goedmaken voor een tegenvallende Ronde van Frankrijk. Quintana belandde op de 10de plaats in het eindklassement, Valverde eindigde als 14de.

De selectie van Movistar bestaat verder uit Andrey Amador (CRi), Winner Anacona (Col), Daniele Bennati (Ita), Richard Carapaz (Ecu), Imanol Erviti (Spa) en Nelson Oliveira (Por).

🇪🇸💙🚴‍♂️ ¡Nuestro equipo para #LaVuelta18! / Here's our lineup for the 73rd @lavuelta! #RodamosJuntos #MovistarLaVuelta18 pic.twitter.com/ypEzIpynv4