Tom Dumoulin wil Tour en Olympische Spelen 2020 combineren: ‘Maar beloof nog niks’

7 oktober 2019

BSR

Wielrenner Tom Dumoulin wil volgend jaar de Tour de France en de Olympische Spelen combineren ook al volgen de evenementen elkaar snel op. De aanwinst van Jumbo-Visma benadrukt wel dat nog niets zeker is.


"Ik kan me voorstellen dat Jumbo-Visma me heel graag in de Tour wil hebben en ik wil mezelf graag ook op de Olympische Spelen hebben, dus dat is het meest aannemelijke scenario", zei Dumoulin tegen de NOS. De Tour de France van 2020 eindigt op 19 juli. De wegwedstrijd bij de Spelen in Tokio staat op 25 juli op het programma. 4 dagen weer daarna is de olympische tijdrit.

Geen garanties
"Maar het ligt ook aan de parcoursen en die zijn nog niet bekend, dus ik ga nog geen beloftes doen", zegt Dumoulin, die zei dat hij wel liever wat meer tijd tussen beide evenementen had gehad. "Het is niet het meest ideale scenario, dus in dat geval ga ik vol voor de Tour en ben ik ervan overtuigd dat ik de Olympische Spelen erbij kan doen. Dat heb ik al eerder laten zien (Dumoulin pakte in 2016 zilver op de olympische tijdrit, red)."

De 28-jarige topper miste een groot deel van het huidige seizoen door de knieblessure die hij opliep in de Giro d'Italia. De Limburger is inmiddels op de weg terug en zit aan het einde van zijn herstel. "Het gaat heel goed. Ik heb zaterdag 4 uur met Jos van Emden door de Limburgse heuvels gereden en dat was mijn langste trainingsrit tot nu toe. Een kleine overwinning", vervolgde hij.

Bijna 100 procent
En dus is hij weer bijna de oude. "Het gaat steeds beter. Ik ga naar de fysio, doe aan zwemmen en ben eigenlijk elke dag aan het fietsen. Ik ben er lang uit geweest en dat merk ik. Ik ben nog niet de Tom Dumoulin van 2017 of 2018." Het is nog niet bekend wanneer Dumoulin komend seizoen zijn 1e kilometers maakt in het tricot van Jumbo-Visma, waarbij veel toprenners dit jaar hun contract verlengden.