Ulissi wint enige bergetappe in Ronde van Turkije en pakt leiderstrui

AFP

Bart van der Wijst • 18:39, 13-10-2017 / Laatste Update: 23:35, 05-01-2024

Diego Ulissi heeft de 4de etappe van de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De renner van UAE Team Emirates was uiteindelijk de sterkste bergop in de rit van Marmaris naar Selçuk. Hij neemt ook de leiderstrui over van Sam Bennett, die de eerste 3 etappes in Turkije won.

Achter Ulissi eindigde Jesper Hansen van Astana op een 2de plek, met 5 seconden achterstand. Daniel Felipe Martinez van Wilier Triestina - Selle Italia werd 3de.

BRAVISSIMO DIEGO ULISSI! 🇮🇹🚴💪

Il corridore UAE Emirates si prende la 4a tappa del Giro di Turchia! #TUR2017 🇹🇷 #EurosportCICLISMO pic.twitter.com/QDlkhOqVpW

— Eurosport IT (@Eurosport_IT) 13 oktober 2017

Eindzege?

De kans dat Ulissi Istanbul haalt mét de leiderstrui, is erg groot. Er staan namelijk nog 2 vlakke etappes op het programma. Achter de 28-jarige Italiaan staat Hansen in het klassement, hij volgt op 12 seconden, onder meer vanwege de bonificatieseconden van vandaag. Ook Fausto Masnada van Androni - Sidermec - Bottecchia staat (nog) op het podium, hij moet 24 tellen goedmaken op Ulissi.