Van der Poel krijgt het druk in de zomer en het najaar: ‘Willen zoveel mogelijk wereldbekers rijden’

6 juni 2020

Getty Images

Naast een wegprogramma zal Mathieu van der Poel dit seizoen ook nog op de mountainbike willen shinen, zo zegt zijn coach en ploegmanager Christoph Roodhooft. De kans is groot dat hij de 3 overgebleven wedstrijden in de wereldbeker rijdt.


Ondanks dat een ingekort wegseizoen in 3 maanden tijd moet worden afgewerkt wil Van der Poel ‘zoveel mogelijk’ wereldbekerwedstrijden op de mountainbike rijden. Dat zegt zijn coach en ploegmanager Christoph Roodhooft. Na het schrappen van de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Val di Sole (12 en 13 september) staan er nog 3 mountainbikeraces op de UCI-kalender.

Propvolle agenda
Van der Poel heeft een drukke agenda. Zijn programma op de weg begint hij met de Italiaanse klassieker Trade Bianche en Milaan - San Remo in augustus. Daarna stapt hij op zijn mountainbike waar begin september al de 1e wereldbeker wordt verreden. In oktober komt hij weer terug op de weg. Dan staat hij aan de start van de Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Genieten van de rust
Van der Poel en zijn ploeggenoten van Alpecin-Fenix zijn begonnen aan de voorbereiding op de herstart van het wielerseizoen. Volgens Roodhooft heeft de rustperiode tijdens de coronacrisis Van der Poel goed gedaan. "Hij heeft al jaren een druk programma en nu genoten van de rust. Tegelijkertijd heeft hij enorm veel op de fiets gereden de afgelopen maanden. Maar vooral als hij zin had", vertelde Christoph Roodhooft aan het AD.