Kromowidjojo wil door met 'gedetailleerde' coach Pearson

Kromowidjojo wil door met 'gedetailleerde' coach Pearson

Trevor Wagener • 09:21, 28-10-2016 / Laatste Update: 20:57, 12-12-2023

Als het aan Ranomi Kromowidjojo ligt, gaat ze met Patrick Pearson als coach de route uitstippelen richting Tokio 2020. De drievoudig olympisch kampioene krijgt in Eindhoven te maken met Marcel Wouda als nieuwe hoofdcoach, maar hoopt door te kunnen met Pearson als haar trainer.

,,Patrick let op alle details. Hij is heel goed voorbereid, hij ziet dingen waar ik niet op let'', aldus 'Kromo' in een interview met De Correspondent. De Nederlandse bond KNZB heeft Wouda aangesteld als nieuwe hoofdcoach voor de zwemploeg.

Rol

Wouda, die bij de Spelen van Rio twee gouden plakken vierde als coach van de openwaterzwemmers Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman, komt in Eindhoven langs de badrand te staan. Pearson kan mogelijk als assistent van Wouda blijven werken, maar daarover moet nog gepraat worden.

Gebrand

,,Samen met Patrick gaat het gewoon goed. Ik wil graag met hem verder'', aldus Kromowidjojo. Al snel na de Spelen besloot ze door te gaan met zwemmen. Voor hoe lang, dat weet de 26-jarige Groningse nog niet. ,,Over de Spelen van Tokio heb ik nog geen besluit genomen. Maar ik sluit het niet uit. Het zwemleventje bevalt me nog steeds. Van binnen brandt er nog steeds iets. Ik geniet van het trainen en pijn lijden. En ik heb nog heel erg de drang de beste te willen zijn.''