Oud-topzwemmer Hackett gearresteerd voor huiselijk geweld

Oud-topzwemmer Hackett gearresteerd voor huiselijk geweld

Robert Hüsken • 11:41, 15-02-2017 / Laatste Update: 18:15, 12-12-2023

Voormalig topzwemmer Grant Hackett heeft weer eens van zich doen spreken. De drievoudig olympisch kampioen is opgepakt door de politie van zijn woonplaats Gold Coast in Australië wegens huisvredebreuk. Dat gebeurde nota bene in het huis van zijn ouders, waar hij volgens lokale kranten een zenuwinzinking heeft gehad.

Boos

,,Grant heeft een medisch probleem dat zich deze ochtend manifesteerde'', verklaarde vader Neville Hacket in The Gold Coast Bulletin over zijn 36-jarige zoon. ,,Hij ging behoorlijk tekeer. Grant is al langer onder behandeling van een arts. Hij is groot en sterk en soms onhandelbaar als hij boos is. Hij had medische hulp nodig, maar dat konden we hem niet geven. Daarop hebben we de politie moeten bellen. Het enige wat die kon doen was hem arresteren."

Lees ook: Australisch zwemkampioen Hackett zegt sorry voor agressieve nippletwist

Verslaafd

Vader Hackett noemde zijn zoon 'niet bepaald een normaal persoon'. De oud-zwemmer won in 2000 in Sydney goud op de 1500 meter vrije slag en de 4 x 200 vrij. Vier jaar later was hij in Athene nogmaals succesvol op de 1500 meter. De tienvoudig wereldkampioen wilde in Rio zijn comeback maken maar dat mislukte. Hackett kampte met een verslaving aan een slaapmiddel en een drankprobleem. In 2014 liet hij zich al eens opnemen in een afkickkliniek.