Zwemmers Eindhoven en Amsterdam wijken uit naar Drachten: ‘Willen doortrainen’

14 maart 2020

Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een foto die is geplaatst door null (@ranomikromo) op

De zwemmers van de Nederlandse olympische ploeg trainen komende week in Drachten. De 16 topzwemmers gaan voor minimaal een week op trainingskamp in de Friese stad.


Nadat vrijdagmiddag het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion op slot ging, moest voor de Eindhovense zwemmers een alternatieve trainingslocatie worden gevonden. Dat is zwembad De Welle in Drachten geworden dat beschikt over een 50-meterbad.

Van Zuid en West naar Noord
Inmiddels is duidelijk dat ook de zwemmers die in Amsterdam trainen in Drachten aansluiten.  "We hebben een plek gekozen waar we de situatie onder controle hebben en waar de zwemmers kunnen trainen, eten en slapen", zei technisch directeur André Cats zaterdag. Vooralsnog is het de bedoeling dat de zwemmers daar een week verblijven. "We bekijken het van week tot week", zei Cats verder.

Ondanks de onduidelijkheid over zwemtoernooien de komende maanden (het EK in Boedapest vanaf 11 mei staat op losse schroeven) was het voor zwemmers en coaches geen optie om nu een week niks te doen. "Nee we willen graag doortrainen", lichtte Cats toe. "Daarom zijn we vrijdagmiddag meteen op zoek gegaan naar een alternatieve locatie om toch zo goed mogelijk te kunnen blijven trainen."

Programma op de schop
Afgelopen week werd bekend dat de 2 Swim Cups in april, in Den Haag en Eindhoven, werden afgelast. De Eindhovense Swim Cup was voor de zwemmers ook nog hun laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Er is nog geen nieuwe datum voor het olympisch kwalificatietoernooi.