Bizar: amateurclub ontslaat trainer vanwege dragen verkeerde jas
i

PZC

Bizar: amateurclub ontslaat trainer vanwege dragen verkeerde jas

admin • 19:10, 10-10-2016 / Laatste Update: 20:22, 12-12-2023

In het amateurvoetbal komen zo nu en dan sappige verhalen naar boven waar de neutrale lezer van kan smullen. Dit is er weer eentje. Bij zondag derdeklasser HVV'24 uit Hulst is trainer Ralph Zegers ontslagen omdat hij in de verkeerde clubkleding op het sportpark verscheen. Ook de assistent-trainer is op straat gezet.

In gesprek met Omroep Zeeland doet voorzitter Jos de Kooning zijn verhaal. "Ze kwamen in kleding waarop niet de naam van onze hoofdsponsor stond, maar die van een andere sponsor. Dat is tegen de kledingvoorschriften in. Het is dom en zelfs provocatief om in verkeerde kleding te verschijnen."

En om die reden mag Zegers zijn spullen pakken. "Ik sta perplex van mijn ontslag", was de eerste reactie van Zegers. ''Zondag heb ik inderdaad een andere jas gedragen tijdens die fotosessie. Dat is niet slim geweest, maar de sponsornaam stond alleen op de achterkant van de jas. Ik ben er door het bestuur zondag niet op aangesproken."

Samenwerking verliep nooit echt lekker

Volgens De Kooning liep het nooit echt lekker met trainer Zegers. "Zegers is anderhalf jaar werkzaam bij ons geweest, maar de samenwerking verliep niet altijd even soepel. Daardoor is de technische commissie opgestapt en ook de samenwerking met de selectie verliep niet soepel."

Bullshit

Zegers is het daar alleen totaal niet mee eens. "Dat is de grootste onzin die er is. De spelers willen juist verder met mij."

Onzin of niet, Zegers kan nu op zoek naar een nieuwe baan.