Bizar! Club van De Cler in 1 seizoen van periodetitel naar degradatievoetbal
i

Pro Shots / Erwin Spek

Bizar! Club van De Cler in 1 seizoen van periodetitel naar degradatievoetbal

admin • 15:27, 28-05-2018 / Laatste Update: 04:58, 08-01-2024

''Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft.'' Dat geldt zeker voor de Leidse voetbalclub Lugdunum. De ploeg uit de Tweede Klasse C (zaterdag) pakte begin van dit seizoen de periodetitel, maar wist daarna nog maar 6 punten uit 16 wedstrijden te verzilveren. Dat betekende geen nacompetitie voor promotie, maar voor degradatie voor de club waar ex-prof Tim de Cler actief is.

Nou was het juiste De Cler die halverwege het seizoen geblesseerd moest afhaken. Zonder de oud-speler van ondermeer AZ, Ajax en Feyenoord, bakte Lugdunum er weinig van. Na 10 wedstrijden stonden de Leidenaren op 23 punten. Na afgelopen zaterdag, wedstrijd 26 in de competitie, staat de ploeg op 29 punten.

Trainer hoopt op mooi einde

Toch hoopt oefenmeester van de ploeg Jan Wansink nog op een goede afloop. ''De staf, de spelers en het bestuur moeten goed in de spiegel kijken. We hadden eerder alert moeten zijn, dan was een ommekeer wellicht eerder ontstaan'', vertelt hij tegen Leiden Amateurvoetbal.

''Na dit seizoen stop ik er mee vanwege werk en je snapt dat ik als trainer niet wil vertrekken met een degradatie op zak. Maar dan moet er nu wel wat gebeuren, want het vertrouwen en de geestdrift ontbreken.''