Hoofdklasse-spits moet waarschijnlijk 5 goals inleveren: 'Ach, dat boeit me niet zoveel'
i

Pro Shots

Hoofdklasse-spits moet waarschijnlijk 5 goals inleveren: 'Ach, dat boeit me niet zoveel'

Bart van der Wijst • 20:57, 23-10-2018 / Laatste Update: 10:34, 15-01-2024

Gemert - het amateurploegje dat vorige maand in de KNVB-beker tegen Feyenoord speelde - boekte afgelopen weekend een absolute monsterzege. Uit bij SV Papendorp werd met 13-0(!!) gewonnen. Toch bestaat de kans dat die overwinning geschrapt wordt, want Papendorp wordt waarschijnlijk uit de competitie gegooid.

Dit omdat de ploeg, die vorig jaar nog als Derde Divisionist door het leven ging als Magreb 90, simpelweg te weinig spelers heeft voor het 1ste elftal.

Goals inleveren

V.V. Gemert moet naast de 13 doelpunten dus naar alle waarschijnlijkheid ook de 3 punten inleveren. Spits Thijs van Pol, die tegen de Utrechters 5 keer scoorde, kon weinig met de grootste zege ooit van de club in de Hoofdklasse. "Zo'n overwinning geeft totaal geen voldoening", vertelde hij tegenover Omroep Brabant.

Zelf moet de spits dus ook wat goals schrappen als Papendorp daadwerkelijk uit de competitie gaat. "Ach, dat boeit me niet eens zoveel", erkende Van Pol. "13 goals na 8 duels is uitzonderlijk hoog, maar met 8 goals na de eerste 7 wedstrijden had ik vóór het duel met Papendorp al een aardig moyenne. En dat terwijl ik normaal gesproken pas later in het seizoen echt op stoom kom."