JVC kegelt IJsselmeervogels uit KNVB-beker

23:58, 27-08-2014 / Laatste Update: 12:12, 13-12-2023

SPAKENBURG - JVC heeft woensdagavond opnieuw laten zien dat het predikaat 'cupfighter' de club toekomt. De Cuijkse topklasser versloeg in de eerste ronde van nationale KNVB-beker het sterke IJsselmeervogels. In Spakenburg won de ploeg van trainer Eric Meijers met 3-1.

Vorig seizoen beleefde JVC grote successen in het toernooi: de ploeg versloeg in de achtste finale eerstedivisionist MVV uit Maastricht en werd pas in de kwartfinale uitgeschakeld door eredivisionist PEC Zwolle, dat later tot de finale reikte. Daarnaast won het elftal dat toen nog getraind werd door Hans Kraaij jr. en Piet de Kruif ook de districtsbeker in Zuid 2.

Tegen IJsselmeervogels, een van de best presterende amateurclubs van de laatste jaren, liet JVC opnieuw zien iets extra's te kunnen als het op bekervoetbal aankomt. Door een doelpunt van Frenk Schaap (23e minuut) stonden de Cuijkenaren na één helft met 1-0 voor. Na rust breidden Mark Fennebeumer (0-2, 56e minuut) en Ryan Bouwmeester (0-3, 67e minuut) de score verder uit.  Het enige dat de thuisploeg daar tegenover kon stellen was een doelpunt van Thomas Verheijdt (1-3), 8 minuten voor tijd.

In de 2e ronde neemt JVC op woensdag 24 september (20.00 uur) het in een thuisduel op tegen de Veenendaalse topklasser GVVV. In deze ronde stromen ook de profclubs in.