Quick 1888-doelman sloeg tegenstander 'uit zelfverdediging' bewusteloos
i

Proshots

Quick 1888-doelman sloeg tegenstander 'uit zelfverdediging' bewusteloos

admin • 14:48, 12-05-2018 / Laatste Update: 17:40, 12-12-2023

Quick 1888-goalie Mike Wijgers snapt dat hij een grote fout heeft gemaakt door een tegenstander neer te hoeken. Maar dat iedereen hem aanwijst als schuldige, kan er maar niet in.

We gaan even 2 weken terug. Tijdens het duel tussen Quick 1888 en Excelsior Zetten ontstaat er een vechtpartij op het veld. Dat is de aanleiding voor reservedoelman Wijgers om het veld in te stappen. Daar slaat hij een tegenstander tegen het gras. Het duel wordt meteen gestaakt en Quick laat de 20-jarige goalie meteen weten dat hij niet meer welkom is bij de club.

Straf van KNVB

Wijgers wacht nu op de straf van de KNVB. ,,Die straf accepteer ik. Dat heb ik van begin af aan gezegd. Achteraf is het heel dom dat ik geslagen heb. Maar het was uit noodweer, het was zelfverdediging. En dat is wel even wat anders dan wat door anderen is verteld”, reageert Wijgers in De Gelderlander.

Bedreigd

,,Ik wilde juist een ploeggenoot wegtrekken”, zegt hij. ,,Ineens stond ik er middenin. Overal zag ik armen. Duwen, slaan. Ik had geen overzicht en voelde me bedreigd toen er iemand op me af kwam. Toen heb ik geslagen. Heel stom, maar als ik dat niet had gedaan, had ik daar zelf gelegen.”

Verhalen

In verklaringen wordt gesteld dat Wijgers de bank af komt stormen en vervolgens uithaalt. Klopt niet, volgens hem. De keeper zegt echt geen doelwit te hebben gehad. ,,Het was uit nood. Dat maakt de klap niet minder erg, maar de situatie wel anders. Ik ben na de klap direct weggelopen. Wat ik hoorde is dat iedereen door ging met vechten, terwijl die jongen op de grond lag. 2 vrouwen van Quick hebben zich om hem bekommerd, niet zijn ploeggenoten. Dat weet ik, omdat 1 van de vrouwen mijn moeder is.”

'Ook 5 anderen'

Zowel Excelsior als Quick 1888 zijn door de KNVB bestraft met 4 punten in mindering en een geldboete. Het gestaakte duel wordt dinsdag uitgespeeld, maar Wijgers is daar dus niet bij. ,,Er hebben meerdere spelers geslagen. Alleen sloeg ik iemand bewusteloos. Dat ze mij wegsturen, is het goed recht van Quick. Maar als ze mij royeren, moeten ze er nog 5 royeren.”