Mascotte belandt in ziekenhuis na deze harde tackle van NFL-ster Jamal Adams (video)

Trevor Wagener • 11:25, 26-01-2019 / Laatste Update: 10:16, 08-01-2024

Een mascotte van American Football club New Engeland Patriots is afgelopen week in het ziekenhuis beland na een wel heel vreemde actie van de New York Jets-ster Jamal Adams. Hij wilde een geintje uithalen met de mascotte van de rivaal, maar dat liep even anders.

De persoon in het pak kon de brute kracht van krachtpatser Adams niet aan. Wat de man precies mankeert, is onduidelijk. Op Twitter postte Adams de video van het moment.

F*ck haters

"Deze is voor alle Patriots-haters. Ik heb jullie allemaal te pakken", schreef hij. Later maakte de NFL bekend dat de mascotte in het ziekenhuis was beland. In gesprek met ESPN gaf Adams aan dat het nooit zijn bedoeling is geweest om de mascotte te verwonden.

"Hij rende rond en iedereen floot hem uit. Dus zei ik: 'Weet je wat? Laat ik hem tackelen'. Ik raakte hem helemaal niet zo hard." Adams heeft wel een beetje spijt van zijn actie. "Alle gekheid op een stokje: ik raakte hem écht niet zo hard. Maar ze vertelden me dat hij in het ziekenhuis ligt. Het was maar een grapje. Ik wilde hem geen pijn doen."

Kritiek

Het kwam hem op forse kritiek te staan, voornamelijk via sociale media. "Je kent je eigen kracht niet, Jamal" klonk het, net als: "Ik had respect voor je, Jamal. Alleen een mascotte tacekelen, dat doe je gewoon niet." Geintje, bedankt!