Atleten bereid om te verhuizen voor FC Twente

Atleten bereid om te verhuizen voor FC Twente

13:23, 11-07-2014 / Laatste Update: 10:12, 13-12-2023

HENGELO - De Hengelose atletiekvereniging MPM is bereid om plaats te maken voor FC Twente in het hoofdgebouw van het FBK-stadion. Dat laat MPM-voorzitter Hans Koning ter Heege weten in een reactie op de plannen van FC Twente voor de uitbreiding van het trainingscomplex op sportpark Veldwijk.

In een eerder artikel in Tubantia vertelde wethouder Erik Lievers dat de mogelijkheid bestaat dat FC Twente het gehele hoofdgebouw overneemt.

Clubgebouw
In dat geval zou
MPM moeten verkassen. Volgens Lievers moet er dan voor de atletiekvereniging een nieuw clubgebouw komen, naast het stadion. ,,Een prima oplossing", aldus MPM-voorzitter Koning ter Heege. Voorwaarde is wel dat het nieuwe clubgebouw een directe verbinding heeft met de overdekte tribune van het stadion, met uitzicht op de atletiekbaan.

Kantine
Het hoofdgebouw van het FBK-Stadion is gedeeld eigendom van FC Twente (voor 70 procent), de gemeente Hengelo (23 procent) en MPM (7 procent). ,,De kantine is ons eigendom", aldus Koning ter Heege.

Sportleercentrum
Enkele jaren geleden heeft het bestuur van MPM ook al met FC Twente en de gemeente om de tafel gezeten. Destijds ging het over het plan om een sportleercentrum in het stadion te vestigen. ,,Onze kantine zou heel goed in dat plan passen. Wij hebben toen gezegd: 'We willen in het stadion blijven, maar dat mag best een apart gebouwtje zijn'."

Schets
Architectenbureau Beltman heeft vervolgens een 1e schets gemaakt voor een aanbouw bij het stadion, met beneden kleedkamers en boven de nieuwe kantine. ,,We hebben die schets toen voorgelegd aan de leden. Die reageerden behoorlijk enthousiast en zeiden: 'Jullie hebben onze zegen'." Het plan werd in de ijskast gezet, maar is nu dus weer actueel. Vorige week heeft Koning ter Heege hierover nog een gesprek gehad met Lievers. De MPM-voorzitter heeft daarbij te kennen gegeven wel mee te willen werken aan een verhuizing. ,,Als op die eerdere schets wordt voortgeborduurd, zijn wij tevreden."